Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Επιστολή προσχώρησης κ. Γρηγόρη Καπετανάκη στον συνδυασμό “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πολιτών νήσου Σαλαμίνας”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητοί συνδημότες
Σε μικρό χρονικό διάστημα θα κληθούμε να εκλέξουμε τη Δημοτική Αρχή που επιθυμούμε να μας εκπροσωπήσει σε μια περίοδο που την χαρακτηρίζουν δυο νέες , σημαντικοί παράμετροι.
Αφ’ ενός μεν η εφαρμογή του σχεδίου ενοποίησης των Δήμων «Καλλικράτης», αφ’ ετέρου το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας αν θέλουμε η Σαλαμίνα να περάσει, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από τις Συμπληγάδες που έχει μπροστά της και να γνωρίσει περίοδο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης.
Η απόφασή μου να συμπορευτώ με το συνδυασμό του Υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας» προήλθε μετά από πολλή σκέψη και με κύριο γνώμονα τις δυνατότητες που υπάρχουν για να ανταπεξέλθει κανείς επιτυχώς στις προκλήσεις των καιρών.
Επεδίωξα να λάβω δεσμεύσεις για αρκετά σημαντικά θέματα που απασχολούν το νησί, ερχόμενος σε επαφή με όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης. Μεταξύ άλλων, ζήτησα δέσμευση για την δημιουργία πολιτιστικού – ιστορικού πάρκου όπου θα μπορέσουν, όχι μόνο οι Κρήτες της Σαλαμίνας, αλλά και άλλοι πολιτιστικοί φορείς, να αναπτύξουν το νησί και να το προβάλουν όπως του αξίζει, γεγονός που θα είχε μεγάλο οικονομικό όφελος, και όχι μόνο, για τον τόπο μας.
Ζυγίζοντας λοιπόν όλα τα δεδομένα που προέκυψαν, η απόφαση μου ήταν καταληκτική στον συνδυασμό του Υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά, με θάρρος, γνώση και αποφασιστικότητα.
Παρά την απόφασή μου αυτή είμαι φίλος με όλους ανεξαιρέτως. Πιστεύω απόλυτα ότι τα Δημοτικά θέματα πρέπει να βρίσκονται μακριά από πολιτικές τοποθετήσεις, αφού ο φανατισμός δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο απομάκρυνση από τον τελικό μας στόχο που είναι η ανάπτυξη και η ευημερία της Σαλαμίνας.
Από το μετερίζι αυτό λοιπόν θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσφέρω όσα το δυνατόν περισσότερα στο νησί μας και, με την βοήθεια όλων να περάσουμε την δύσκολη αυτή περίοδο όρθιοι και δυνατοί βάζοντας γερά θεμέλια για το αύριο, για τα παιδιά μας.
Εύχομαι σε όλους τους συνυποψήφιους μου καλό και πολιτισμένο αγώνα.
Η επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και έτοιμους για το καλό της ιστορικής Σαλαμίνας, του τόπου μας.
Γρηγόρης Καπετανάκης