Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ο.Λ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Σαλαμίνα 04 Ιανουαρίου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ο.Λ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ»
 
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα του Ο.Λ.Π. για ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά με τον χαρακτηριστικό τίτλο του Master Plan «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ» συμμετείχε σήμερα το πρωΐ ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής.
Στην ημερίδα ήταν επίσης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάνης Δαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Π. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.κ. Γρηγόρης Νιώτης και Δημήτρης Λιντζέρης, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Γιάννης Τραγακης και Τάσος Νεραντζης, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Βαϊος Αποστολάτος, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Στέφανος Χρήστου και Δημητρης Κατσικάρης, οι πρώην νομάρχες κ. Χρήστος Φωτίου και κ. Γιάνης Μίχας, οι δήμαρχοι, Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, Σαλαμίνας κ. Γιάνης Τσαβαρης, Δραπετσώνας & Κερατσινίου κ. Λουκάς Τζανής
 
Ο στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση σειρά έργων και υποδομών σ’ όλο το μήκος της ακτής Πειραιά που ανήκει στην διοικητικής περιφέρειας του Ο.Λ.Π. με τελικό άξονα την ανάπλαση και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.
Παράλληλα, στόχος είναι τουριστική αξιοποίηση η οποία θα συμπεριλαμβάνει, αλλαγή χρήσης κτιρίων και γης με δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου, εθνικού ναυτικού μουσείου, μουσείου εναλίων αρχαιοτήτων, μουσείο μετανάστευσης, θεματικό πάρκο, χώρους parking και πρασίνου  κ.α.
 
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, τόνισε κατά την ολιγόλεπτη τοποθέτησή του ότι θα προσέδιδε μεγαλύτερη πολιτιστική «προστιθέμενη αξία» στο όλο πρόγραμμα, η παράλληλη αξιοποίηση και ένταξη στον προαναφερόμενο σχεδιασμό και της ανάδειξης των ιστορικών αρχαιολογικών μνημείων του νησιού μας (ναυμαχία / σπήλαιο Ευριπίδη / Μυκηναϊκή Ακρόπολις / τάφος Καραϊσκάκη / οικία Σικελιανού κ.α.)
 
Επίσης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι επροβλέπετο κατά την παρουσίαση των στοιχείων του έργου «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ» κτίριο προσομοίωσης της ναυμαχίας της Σαλαμίνας σε ακτή της Δραπετσώνας, ο κ. Δήμαρχος αντέδρασε τονίζοντας ότι ο μόνος και αποκλειστικός χώρος που μπορεί να υπάρξει αυτό το κτίριο είναι η γη της Σαλαμίνας και κανένας άλλος.
 
πρόθυμος για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση
για το γραφείο τύπου του Δημάρχου
Λάμπρος Μαστροκόλιας
πληροφορίες: κιν. 6932 21 55 69