Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση συνδιοργάνωσης των 2500 χρόνων της ναυμαχίας της Σαλαμινας!


O Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, με επιστολή που απέστειλε προς το Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, τον συγχαίρει για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2011» και του προτείνει την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των Δήμων της περιοχής, εν όψει της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από την πραγματοποίηση της ιστορικής ναυμαχίας των περσικών πολέμων, η οποία έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχήΣαλαμίνας, Κερατσινίου, Περάματος, Πειραιά και Δραπετσώνας και η οποία αποτέλεσε πραγματικό ορόσημο της εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.
Αγαπητέ Συνάδελφε,

ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση του Δήμου Σαλαμίνας στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2011». Με ιδιαίτερη χαρά σου δηλώνω την αποδοχή της και την πρόθεσή μου να ανταποκριθώ σε αυτή.
Οφείλω να συγχαρώ προσωπικά εσένα αλλά και όλους τους συνεργάτες σου για τον πλούτο και το σχεδιασμό των εκδηλώσεων, εκφράζοντάς σου παράλληλα τις πιο ειλικρινείς ευχές μου για την επιτυχή πραγματοποίησή τους.
Με αφορμή την πρόσκληση αυτή θα ήθελα να σου καταθέσω την πρόταση για την περαιτέρω συνεργασία των Δήμων της περιοχής εν όψει της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη διεξαγωγή της ιστορικής ναυμαχίας των Περσικών πολέμων.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες στιγμές, της παγκόσμιας ιστορίας, ένα πραγματικό ορόσημο της εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού το οποίο έλαβε χώρα στη θάλασσα και τη στεριά της ευρύτερης περιοχής της Σαλαμίνας, του Κερατσινίου, του Περάματος, του Πειραιά και της Δραπετσώνας.
Η συνεργασία των Δήμων μας πιστεύω ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάδειξη, την προβολή και την αρτιότατη προετοιμασία μας για την επέτειο της ναυμαχίας σε εννέα μόλις χρόνια από σήμερα.
Η κοινή αυτή προσπάθειά μας, σίγουρα μπορεί να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες στο να στραφεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην επέτειο, το νόημα και τη σημασία αυτού του τόσο σπουδαίου γεγονότος. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια δεδομένη ευκαιρία για την αποδοχή των παραπάνω σκέψεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δρομολόγηση τους στην πράξη.
Η παρουσία των συναδέλφων – Δημάρχων δίνει άλλωστε τη δυνατότητα για την άμεση οριοθέτηση βημάτων και μορφών συνεργασίας για τον σκοπό αυτό. Και πάλι συγχαρητήρια.
Με εκτίμηση
ΛΟΥΚΑΣ Ν. ΤΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ