Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Αυτός είναι ο Τούρκος ναυτικός που συνελήφθη στη Σαλαμίνα για κατασκοπεία

Στη σύλληψη ενός 51χρονου ναυτικού, μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου MAKBULE ANA, σημαίας Τουρκίας, που διενεργούσε φωτογραφικές λήψεις περιοχών στο ναύσταθμο Σαλαμίνας κατά τον διάπλου του πλοίου, προχώρησε το πρωί η λιμενική αρχή Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται αυτή την ώρα στα τουρκικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς ονομάζεται Τσενγκίζ Οϊγκούρ (Cengiz Uygur). Είναι συνταξιούχος υπαξιωματικός του τουρκικού Ναυτικού, είναι 51 ετών και ήταν μέλος πληρώματος του πλοίου «MAKBULE ANA» σημαίας Τουρκίας. 
Ο Τούρκος μηχανικός εντοπίστηκε την 1η Φεβρουαρίου από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού να φωτογραφίζει τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ακτοφυλακή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ. Ο συλληφθείς προσήχθη χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ' όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 8 Φεβρουαρίου.  
Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία έχει ζητήσει μεταφραστή και δικηγόρο.
πηγή: Sputnik