Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΛΙΝΑ (ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ) ΠΑΠΠΑ Η ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Λίνα (Πασχαλίτσα) Πάππα
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ»
Η πλήρης εγκατάλειψη που βιώνει σήμερα  το νησί της Σαλαμίνας  είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οικονομικών  πόρων  και στοιχειώδους  πολιτισμού που χαρακτηρίζει κυβερνήτες και κυβερνημένους  αιώνες  τώρα.
Οι Θλιβερές εικόνες  της εγκατάλειψης  και  της συνεχιζόμενης  ανοχής  μας μπροστά στην καταστροφή του μεγαλύτερου  σε πληθυσμό Νησιού του Σαρωνικού είναι αμέτρητες.
Τόνοι Σκουπίδια  και Μπάζα γεμίζουν δρόμους, δάση και παραλίες, δίπλα στα αρχαιολογικά μνημεία μας στα σπίτια μας και τα σχολεία μας

Αποτελέσματα  της Ατελούς Συγκομιδής  των Απορριμμάτων Λόγω Έλλειψης Συντονισμένης Οργάνωσης και Οικονομικών Πόρων!
Ανύπαρκτα πεζοδρόμια σε μεγάλες  λεωφόρους  και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας που συνδέουν το Νησί  και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο  Αιαντείου (Δρόμος Σκοτώστρα)  σύμφωνα με τα πολυπληθή οδικά ατυχήματα εκεί  ετησίως υπάρχουν κατεστραμμένες  οδικές ταμπέλες  μήνες τώρα,  κατεστραμμένες ή  ανύπαρκτες στάσεις Λεωφορείων, έλλειψη ή υπολειτουργία Σωστού Οδικού Φωτισμού την Νύχτα!  Έλλειψη προστατευτικών μπαρών η κολωνάκια στην κεντρική παραλία του Αιαντείου.
Να θυμίσω τα δύο αυτοκίνητα που εισβάλανε  στην  κατάμεστη από κόσμο παραλία το περσινό καλοκαίρι! Μηδενικές υποδομές  οδικής  προστασίας ασφάλειας και καθαριότητας σε όλο το νησί!!!
Σαφώς  έχουν ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης οι Δημοτικές Αρχές  λόγω έλλειψης ελέγχου για όλα τα παραπάνω  αλλά και οι  μόνιμοι κάτοικοι που δυστυχώς λόγω μη ενημέρωσης  τους  από τον Δήμο δεν κάνουν όλοι μεταδημότευση.
Έτσι Δηλώνονται  στους  κρατικούς καταλόγους   περίπου 39,500 μόνιμοι  κάτοικοι, αριθμός κατά πολύ μειωμένος του σημερινού πληθυσμού  της Σαλαμίνας  που σύμφωνα με την καταμέτρηση των εισιτηρίων στα φέρυ μπώτ και την ζήτηση ετήσιων ενοικιαζόμενων μόνιμων  κατοικιών  αγγίζει τους  90,000 κατοίκους τον Χειμώνα και τους 200,000 το καλοκαίρι. 
Με Αποτέλεσμα να μειώνονται και οι πόροι των επιδοτήσεων που απαιτούμε από το Ελληνικό κράτος  για  το νησί  και να ζούμε σε συνθήκες  σήψης  ανάμεσα σε άλυτα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν χρόνια και ταλανίζουν τους  22,000 ψηφοφόρους  οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν Δημοτική Διοίκηση για τους  150,000 συμπολίτες  τους  δίνοντας την σκυτάλη της ευθύνης στον εκάστοτε Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους  οι οποίοι εθελοντικά προσπαθούν να πλεύσουν ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη Αλώβητοι και να  επιμεριστούν πρώτα τα προβλήματα των πολλών και μετά τα δικά τους.
Καιρός λοιπόν να προστατεύσουμε τη Μοναδική μας Πόλη της ελπίδας  να την ανασύρουμε από τον βούρκο και τη σκουριά. Καιρος  να υποστηρίξουμε  να σεβαστούμε και να  εκτιμήσουμε  αυτό το Παραδεισένιο Νησι της Σαλαμίνας  που έχουμε όλοι την τύχη ή οικιοθελώς  επιλέξαμε να ζούμε.
Καιρός να κοιτάξουμε όλοι  τα λάθη μας  κατάματα χωρίς δειλία,  για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε  και να παραδεχτούμε ότι  έχουμε ίσο μερίδιο ευθύνης όταν εθελοτυφλούμε και όσο συγχωρούμε Εφιάλτες!
Πάππα Πασχαλίτσα (Λινα)
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ».