Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ???

Μετά Απο 4.000 χρόνια Ελληνικής ιστορίας και πολέμων ξεπουλήσανε την Αμφίπολη και την Μακεδονικη Ταυτότητα σε Ένα 24ωρο. Στη Σαλαμίνα την Ψιλή Άμμο και τον Τύμβο θα σταματήσουν?
 Με όλον τον Σεβασμό προς τις Δημοτικές Αρχές και αυτό το κράτος που θέλει να λέγεται Ελληνικό Ερωτώ. Γιατί πάντα οι πολίτες πρέπει να  βρίσκονται προ τετελεσμένων αποφάσεων και υπογεγραμμένων συμφωνιών μεταξύ κράτους Δήμου και μεγαλοεπενδυτών?
 Να Σας θυμίσω μία από τις ωραιότερες περιοχές με χρυσή άμμο και βυθό γεμάτο  αχιβάδες και θαλάσσια κοράλια περιτριγυρισμένη από καταπράσινο πευκοδάσος στην Νότια πλευρά του νησιού το Πυριακόνι που και εκεί το εκμεταλλεύτηκαν κάποια αλλά ιχθυοτροφεία. Ευτυχώς πρόλαβα να την ζήσω την περιοχή παιδάκι. Εύχομαι να μήν γεμίσει όλη η Σαλαμίνα εμπορικές και κατασκευαστικές εγκαταστάσεις.

Στο Πέρανι και την Κακή Βιγλα κάνουμε μπάνιο με όλο τον εμπορικό στόλο Αράδου υπομένοντας  την θαλάσσια Μόλυνση και τα βουητά των πλοίων   σε απόσταση αναπνοής από τις Παραλίες  (σε λίγο το καλοκαίρι θα κάνουμε βουτιές απο τα τάνκερ).
 Μήπως Επεκτείνουνε Προφανώς
 το Λιμάνι του Πειραιά  στην Νότια  Πλευρά του νησιού μας και  στην Ανατολική την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος  Επάνω στην Αρχαία πόλη  της Σαλαμίνας στα Αμπελάκια και το ιερό Καματερό?
 ΣΤο Θυνιό  κι εκεί ιχθυοτροφεία.
 Και  τώρα Βόρεια  χάνουμε την Ψιλή Άμμο και τα Βασιλικά την μεγαλύτερη Οργανωμένη και Πολυσύχναστη Αμμώδη Παραλία του Νησιού  για την οποία σύσσωμοι  οι κάτοικοι και οι  Εξωραιστικοί Σύλλογοι  της περιοχης Έχουν ξεκινήσει από πέρυσι τις κοινητοποιήσεις αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για  την Επενδυτική Μονάδα  Οστρακοκαλλιέργειας στην Θαλάσσια περιοχή  Μ  έχουν οργώσει στην κυριολεξία τον πυθμένα της θάλασσας.
ε τις κατά συρροή άδειες κατά παρέκκλιση τα καΐκια τους έφτασαν από τα 3 ναυτικά μίλια από την ακτή που προέβλεπε ο αρχικός κανονισμός στα 0.3 ν.μ.,
 Τι τους φωναξατε να κανουν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο τώρα την τελευταία στιγμή ( να σώσουν τον Τιτανικό οι πνιγμένοι Αδύνατον) όταν το έργο της Μονάδας συνεχίζεται ανενόχλητο να ποντίζει βάσεις τσιμέντου για τοποθέτηση κλωβών. Όταν εχει ξεφύγει από τα χέρια της Δημάρχου ο οποία αποποιώντας  την Ευθύνη  ζητάει επιτακτικά συγνώμη αποχωρώντας από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή δεν πλήρωσε τους Νομικούς που προσέλαβε!  Εδώ θα θυμηθώ τον στίχο από ένα ποίημα  της  σοφής μητερας μου…
 «ΑΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΕΙΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΖΕΙ»

 5 Πολυσυχναστες παραλίες έχει όλες κι όλες το νησί να υποστηριξει και τα Μοναδικα Καταπράσινα Δαση, όπως της Φανερωμενης δίπλα στην παραλία της Ψιλής Άμμου το οποίο εχει αφεθεί στη μοίρα του και κατά περιόδους γίνεται σκουπιδότοπος και στην Νοτιοδυτικη πλευρα  του Νησιού  το Δάσος των  Κανακίων. Όλη η Σαλαμίνα πνίγεται περικυκλωμένη από καταστροφικές οικολογικά Δραστηριότητες.
Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη  χτισμένη Μέσα  στα Αρχαία μας, Παροπλισμένα πλοία, Μονάδα φυσικού αερίου Ρεβυθούσας, Αυθαίρετη δόμηση, Επιπτώσεις από την συνεχή διέλευση και αγκυροβόληση πλοίων.
 Άντε πουλήστε τα  όλα μέχρι τις εκλογές  μαζί  με την ψυχή σας,  Μαζί με την «Ιστορική Σαλαμίνα του 2020»  Μαζί με την Πατρίδα και την νοητική μας αντίληψη!
Λίνα (Πασχαλίτσα) Πάππα Υπ. Δημ. Σύμβουλος «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ»