Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Μία λαμπερή βραδιά για την 38η απονομή των Θεατρικών Κορφιάτικων βραβείων στο “Alhambra Art Theatre”

Μια όμορφη και λαμπερή τελετή διοργάνωσε η Ο.Ε. της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και ο Πρόεδρος και Ιδρυτής κ. Δημήτρης Μουζακίτης, για τα 38α Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία για το 2019.

Η βραδιά της απονομής έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο ιστορικό  και ανακαινισμένο Alhambra Art Theatre, στο κέντρο της Αθήνας.

Πλήθος καλλιτεχνών και κόσμου παρακολούθησαν την απονομή, η οποία πέραν των βραβεύσεων ήταν εμπλουτισμένη με πλούσιο καλλιτεχνικό και μουσικό πρόγραμμα για τους καλεσμένους. Το kallitexnes.gr ήταν εκεί και κατέγραψε τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς, εξασφαλίζοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Παρουσιαστές της βραδιάς και οικοδεσπότες ήταν ο ο οικονομολόγος – παιδαγωγός κ. Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, η χάλκινη Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και η τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου, η οποία ερμήνευσε στην έναρξη της απονομής μια από τις επιτυχίες της, ειδικά διασκευασμένη για τη βραδιά.




Το παρόν έδωσαν : ο  Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη  Γιώργος Ιωακειμίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού  Τομέα  Γιώργος Δημόπουλος και Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η  Τομεάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτρης Καρύδης με την Δημοτική Σύμβουλο Πειραιά Αλέκα Τουμαζάτου,  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καλούδης, ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Κρις Σπύρου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου καθώς επίσης  αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι από Δήμους της χώρας, Πρόεδροι φορέων, δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου κ.α.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους παρευρέθησαν η Σταρ Ελλάς 2019 Ραφαέλα Πλαστήρα και Μις Ελλάς 2019   Έρρικα Κολάνη,  πολλοί καλλιτέχνες , άνθρωποι του Πολιτισμού, καθηγητές και προσωπικότητες από όλη την Ελλάδα κ.α.



Τα βραβεία δόθηκαν όχι μόνο σε ηθοποιούς αλλά γενικότερα σε συντελεστές θεατρικών παραστάσεων, καθώς μότο της Ακαδημίας είναι πως «τα βραβεία είναι αφιερωμένα σε όσους δημιούργησαν στο θεατρικό σανίδι και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι».

Οι επιτροπές ξεχώρισαν και βράβευσαν τόσο στα Ειδικά Έπαθλα, όσο και στο διαγωνιζόμενο μέρος τους:

Μαρία Σκούντζου , Σταμάτη Φασουλή, Τζούλι Τσόλκα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελένη Ουζουνίδου, Ελένη  Σκότη, Μαριάννα Τουμασάτου, Παύλο Χαϊκάλη, Γιάννη Μόρτζο ,Πέτρο Γάλλια, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Αρετή Κετιμέ, Μαυρίκιο Μαυρίκιου, Αγησίλαο Μικελάτο, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Θεατρικές Σκηνές, People Entertainment Group, Έλενα Τυρέα, Νίκο Ορφανό,  Μπέσυ Μάλφα, Μανώλη Ιωνά, Βάσια Αργέντη, Γιώργο Α. Χριστοδούλου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Νανά Νικολάου, Μαίρη Τσαγκάρη, Λευτέρη Βασιλάκη, Κάρολο Παυλάκη, Βάσια Παναγοπούλου – Δημήτρη Αγγελόπουλο, Σταύρο Νικολαΐδη,  Νικολέττα Καρρά, Ματίνα Νικολάου,  Στέλιο Τζολόπουλο, Πάνο Κατσαρίδη, Διονύση Τσακνή.



Ο Πρόεδρος της Α.Ε.Β.Τ. κ. Δημήτρης Μουζακίτης στο λόγο του επί σκηνής  αναφέρθηκε   στις άδειες και το κλείσιμο των θεάτρων, ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρη την θεατρική κοινότητα και τον πολιτισμό καθώς επίσης τάχθηκε υπέρ του ονόματος «Ελένη Παπαδάκη»  και της απόφασης του Εθνικού Θεάτρου να δώσει το όνομα της αδικοχαμένης ηθοποιού σε θεατρική σκηνή.


Στην απονομή αναφέρθηκε με προσωπική επιστολή και η Ειδική Σύμβουλος του ΥΠ. ΠΟΛ.  Άννα Παναγιωταρέα, η οποία μετέφερε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη, δηλώνοντας πως « πρόκειται για ένα θεσμό που συνεισφέρει όχι μόνο στο θέατρο αλλά γενικότερα στον Πολιτισμό».

Η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης  ανανέωσε το ραντεβού του θεσμού και των επόμενων Θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων για το 2020.



Οι νικητές των Ειδικών Επάθλων και του Τιμητικού Βραβείου

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ø  «Ελένη Παπαδάκη» : στην ηθοποιό Μαρία Σκούντζου, για την προσφορά της στο θέατρο και τον πολιτισμό.

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

«Αλέξης Μινωτής» : στον σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή, για τη σκηνοθεσία του έργου «Οι Μάγισσες της Σμύρνης».
«Κατίνα Παξινού»: στην ηθοποιό Τζούλι Τσόλκα, για την ερμηνεία της στο έργο «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ».
«Μαρία Αλκαίου»: στην ηθοποιό Πέγκυ Σταθακοπούλου, για την ερμηνεία της στο έργο «Ο ήχος του όπλου»
«Άννα Καλουτά» : στην ηθοποιό Ελένη Ουζουνίδου, για την ερμηνεία της στο έργο «Η ψιλικατζού».
«Κέρκυρα – San Giacomo»: στην σκηνοθέτη Ελένη Σκότη, για την προσφορά της στο θέατρο και στον πολιτισμό.
«Ζωή Λάσκαρη» : στην ηθοποιό Μαριάννα Τουμασάτου
«Καλλιτέχνης της χρονιάς»: στον ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη
«Νικόλαος Μάντζαρος» : στον χορογράφο Πέτρο Γάλλια, για την σκηνοθεσία του στις οπερέτες «Ο Βαπτιστικός» και «Οι Απάχηδες των Αθηνών», που ανέβηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.


ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ «ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ»

Στον Μαυρίκιο Μαυρικίου, για τη μουσική του στο έργο «Η σιωπή δεν είναι χρυσός»
ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ «ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ»

Στην ηθοποιό Μαριάννα Πολυχρονίδη, για την ερμηνεία της στο έργο «Commedia d’amore”