Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Θανάσης Τσεβάς: θα καταφέρουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα …Γιατί Μπορούμε ...Είναι στο χέρι μας.

Κάθε κρίση μπορεί να είναι κίνδυνος ή ευκαιρία, μέσα λοιπόν στην απομόνωση, την κατάθλιψη, τον φόβο στον οποίο ζούμε λόγω του κορονοϊού αξίζει να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας, να τον γνωρίσουμε καλύτερα, να σκεφτούμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
 Πόσο σημαντικές θα είναι οι συνέπειες μετά την κρίση? Κανένας δεν ξέρει, γιατί δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε  στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος της κρίσης και πόσο θα κρατήσει αυτή. Δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι  οι επιχειρήσεις του νησιού μας ή απλώς θα χαθούν οι πρώτοι μήνες. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα. Είναι με δυο λόγια πρόωρο να αποτιμηθεί το μέγεθος και το βάθος της ζημιάς στην οικονομία που είναι σίγουρο  ότι θα είναι μεγάλο.
Όσο λοιπόν βρισκόμαστε στην απομόνωση  έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι μετά το πέρας της κρίσης που διανύουμε να στηρίξουμε την τοπική αγορά μας, τα εμπορικά μας, τα μεζεδοπωλεία μας, τις καφετέριες, και κάθε είδος επιχείρηση,  επαγγελματία, επιχειρηματία της Σαλαμίνας, θα πρέπει ο ένας να στηρίζει τον άλλον και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να  επανέλθουμε στην κανονικότητα …Γιατί Μπορούμε ...Είναι στο χέρι μας.