Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Γ.ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ : ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠO ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


 Πολύ συχνά αναφέρομαι στις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν, έτσι  ώστε να αρχίσει επιτέλους να μπαίνει η Σαλαμίνα σε έναν ουσιαστικό ρυθμό ανάπτυξης.

Όμως για ποιά ανάπτυξη να συζητήσουμε όταν εμείς οι ίδιοι “σαμποτάρουμε” το νησί μας. Όταν επιδεικνύουμε ανευθυνότητα και “ωχαδελφισμό”. Το νησί μας έχει ένα μεγάλο και λειτουργικό δίκτυο ακαθαρτων λυμάτων, άλλα όλοι μας βλέπουμε  συχνά-πυκνά λύματα να τρέχουν στους δρόμους, ειδικά όταν βρέχει, όπως επίσης να επιπλέουν στη θάλασσα όπου καταλήγουν μέσω των αγωγών ομβρίων. Βλέπετε είναι  η εύκολη λύση! Ο Δήμος φυσικά δεν τα βλέπει ακόμα και όταν καταγγέλλονται  από τους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα όλη η περιοχή του κέντρου και όχι μόνο  να μυρίζει απαίσια αλλά και να αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. 

Το αποχετευτικό σύστημα για μερικούς είναι διακοσμητικό στοιχείο...

Το πρόβλημα αυτό, όπως και όλα τα άλλα, είναι διαχρονικό. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα προβλήματα είναι ότι αφορά καθαρά σε μερικούς ανεύθυνους  συμπολίτες μας που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι είναι αντικοινωνικό να  αδιαφορεί κάποιος για τον διπλανό του. Μήπως λοιπόν ο Δήμος θα πρέπει να ανοίξει τα  μάτια του και να καταλάβει ότι “πρώτα περιποιούμαστε το τραύμα και μετά  βάζουμε το τσιρότο”;  Τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τα διαπιστώνουμε, αλλά πρέπει να τα λύνουμε κιόλας......