Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Η Αντιπεριφερειάρχης Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη

Η Αντιπεριφερειάρχης Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη   Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής κατέθεσε στεφάνι  στην εκδήλωση μνήμης, στην προτομή του ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο  του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου. Η Αντιπεριφερειάρχης σε ανάρτηση της τόνισε:  Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στη Σαλαμίνα, φιλοξενεί τον τάφο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του μεγάλου ΗΡΩΑ της Εθνεγερσίας, ο οποίος απέδειξε μαχόμενος ότι το Γένος μας προορίζεται να ζει ελεύθερο και να μεγαλουργεί.
 

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Χειροποίητες δημιουργίες ανθρώπων με μεράκι, δημιουργικότητα και περίσσια αγάπη για αυτό που κάνουν.

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η  ημέρα της έκθεσης χειροτεχνών την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Πέτρινο Θεατράκι στα Σελήνια. Οι επισκέπτες  είχαν την  ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν χειροποίητες δημιουργίες από ανθρώπους  με μεράκι, δημιουργικότητα και περίσσια αγάπη για αυτό που κάνουν. Την έκθεση διοργάνωσαν η Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας και η ομάδα "Σαλαμίνας χειροποιήματα"

Η είσοδος  ελεύθερη. Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης




Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ένα μεγάλο έργο Οδοποιίας στην Σαλαμίνα μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Ένα μεγάλο έργο Οδοποιίας στην Σαλαμίνα ύψους 2 εκ ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής είναι πλέον γεγονός.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη σε ανάρτηση της στο προσωπικό της Λογαριασμό  ευχαρίστησε  τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη που στηρίζει έμπρακτα την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας και από την πρώτη στιγμή  ενέταξε  αμέσως  την οδοποιία στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας μέχρι και σήμερα με την υπογραφή της προγραμματικής με το Δήμο Σαλαμίνας.

Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι φορέας Υλοποίησης του Έργου.Το οδικό δίκτυο της Σαλαμίνας χρειάζεται σημαντική βελτίωση ώστε οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια.


 

Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη : Αύριο το πρωί θα διενεργηθούν rapid test ανίχνευσης Κορωνοϊού στο λιμάνι του Περαμάτος , στην είσοδο για Σαλαμίνα

Αύριο το πρωί θα διενεργηθούν rapid test ανίχνευσης Κορωνοϊού στο λιμάνι του Περαμάτος , στην είσοδο για Σαλαμίνα, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ . Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο όλων των ενεργειών και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής που έχουν στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του COVID 19.
 

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη. σε έργα και δράσεις της Περιφέρειας Αττικής στο νησί της Αίγινας

Την   Αίγινα   επισκέφθηκε   την   Τρίτη   15   Ιουνίου,   η   ΑντιπεριφερειάρχηςΝήσων Αττικής κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη. Στη διάρκεια τηςπαραμονής   της   στο   νησί,   η   κ.   Αντιπεριφερειάρχης   επισκέφθηκε   τοεργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο λιμάνι του Λεοντίου, μαζί μετον πρόεδρο  του  Δημοτικού   Λιμενικού Ταμείου  κ. Στέλιο   Θεριανό καιενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών του έργου. Παρακολούθησετη   στεγανοποίηση   των   αγωγών   και   των   αντλιοστασίων.   Κατόπιν,μετέβη   στο   σημείο   όπου   εκτελούνται   οι   εργασίες   κατασκευής   τηςδεξαμενής αναρίθμησης. Στη   συνέχεια,   η   κ.   Αντιπεριφερειάρχης   επισκέφτηκε   το   λιμάνι   τηςΠέρδικας όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βοηθητικό τμήμα καισυνεχίζονται, εντός χρονοδιαγράμματος, τα έργα στο κεντρικό τμήμα.Στην Πέρδικα, η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη συναντήθηκε μετον   πρόεδρο   της   Κοινότητας   Πέρδικας   κ.   Μιχάλη   Μαρτή   και   τουςσυμβούλους κ. Σάκη Μούρτζη και κ. Δημήτριο Μαλτέζο, με τους οποίουςσυζήτησε για θέματα της περιοχής ευθύνης τους.Τέλος, η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη παρέδωσε διαγνωστικάτεστ για  τον  κορωνοϊό στα  αθλητικά σωματεία   του  νησιού,   ώστε να