Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Δενδροφύτευση στο Ευριπίδειο Θέατρο

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και για άλλη μία φορά απέδειξαν έμπρακτα ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά για το κοινό καλό του νησιού.
Δενδροφύτευση - WWF 180.JPGΧάρη στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών καταφέραμε να φυτέψουμε 300 δέντρα στο χώρο εντός του Ευριπίδειου θεάτρου (από τα εκδοτήρια έως και το θέατρο), καθώς επίσης και το βόρειο πρανές του δρόμου που οδηγεί από τα σχολεία ως την κορυφή του λόφου σε μήκος 350 μέτρων με σκοπό τη δημιουργία δενδροστοιχίας παράλληλα του δρόμου. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος δρόμος καθαρίστηκε και από τα σκουπίδια που υπήρχαν δεξιά και αριστερά του.
Το κόστος για την αγορά των φυτών ήταν ευγενική χορηγία των κοινοπραξιών ferry boat « Ε/Γ –Ο/Γ Σαλαμίνας» και «Άγιος Νικόλαος». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυτά που επιλέχθηκαν είναι κυρίως μεσογειακά και απόλυτα προσαρμοσμένα στο οικοσύστημα της συγκεκριμένης περιοχής. Επίσης, τόσο οι εργασίες συντήρησης, όσο και το πότισμα προβλέπεται να γίνονται από μέλη του ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ. και από μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΝΟΣΤΟΣ.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ, την θεραπευτική κοινότητα ΝΟΣΤΟΣ, τους φίλους του Δάσους στη Σαλαμίνα, την περιβαλλοντική ομάδα «Το δάσος» του Γυμνασίου Αιαντείου, τους κ. Μπαρμπουνάκη Δ., Ραπαντζίκο Κ., Τσεβά Α. για την πολύτιμη βοήθεια τους στην προσπάθειά μας και τον κάθε εθελοντή που έδωσε το παρόν στη δράση μας.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε επόμενη δράση σύντομα!