Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ


Με τη παρουσία του αναπληρωτή Δημάρχου - Αντιδημάρχου κ. Βαγγέλη Αστράκου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Κόγια, του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Μπακαούκα, της προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ. κας Τίνας Μπεγνή και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΓΡΗΣ» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας, η παρουσίαση των προτάσεων και λύσεων των μαθητών για την οικολογική μετακίνηση στη πόλη τους, που έγινε στα πλαίσια της εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11.
Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας με τη συνεργασία του ECOCITY και τη συμμετοχή σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, η ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας, παρουσίασαν την εργασία που ετοίμασαν στα πλαίσια της εκστρατείας, αφού μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους. Η παρουσίαση των εργασιών πραγματοποιήθηκε με φωτογραφίες, μακέτα, θεατρικό δρώμενο και τραγούδι, προβάλλοντας τις δυσκολίες μετακίνησης και ασφάλειας που εντόπισαν στην πόλη της Σαλαμίνας.
Οι μαθητές έκαναν έρευνα γνώμης σε κατοίκους της πόλης και αναζήτησαν στοιχεία που βοήθησαν να καταθέσουν τις δικές τους λύσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Χαρακτηριστική είναι η προσέγγιση στην δημιουργία ΤΡΑΜ, Θαλάσσιας σύνδεσης του Γυμνασίου Αιαντείου με την Σαλαμίνα και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων που θα εξυπηρετεί τη μετακίνηση στη Σαλαμίνα.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε ένας πολύ ζωντανός διάλογος και η ομάδα των μαθητών απάντησε σε ερωτήσεις συμμετεχόντων για την εργασία τους και τα προβλήματα που προκαλεί η αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων.
Η Εκστρατεία ΕCOMOBILITY υλοποιείται σε 26 πόλεις της χώρας και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι ΑΜΕΛ, Auto Tρίτη, Μοτο Τρίτη, Re:CSR και η εφημερίδα ΑΞΙΑ. Εθνικός Υποστηρικτής είναι η εταιρία JETOIL, Τοπικός Χορηγός στην Αθήνα είναι η ΔΕΠΑ, Τοπικοί Υποστηρικτές είναι η ΑΧΑ Ασφαλιστική, η McDONALDS και αρωγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η NAIL ADVERTISING
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY στη διεύθυνση  www.ecomobility.gr.