Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανου Χρήστου με τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο και τους συνεργάτες του πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου συνοδευόμενος από κλιμάκιο Περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο επαφών με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας.
          Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα εφαρμογής του Καλλικράτη αλλά κυρίως αντηλλάγησαν  απόψεις για την  βελτίωση των υποδομών της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν τα θέματα της αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων, της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και  της ανάπτυξης των μέσων σταθερής τροχιάς για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης και ταυτόχρονα εκφράστηκε η κοινή βούληση για την κατάρτιση ενός βιώσιμου εμπεριστατωμένου και εφαρμόσιμου επιχειρησιακού προγράμματος όλης της περιφέρειας του ευρύτερου Πειραιά για το καλό της πόλης.
          Σε δηλώσεις του ο κ. Χρήστου ανέφερε ότι: «θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας δεσμευτήκαμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την δημιουργία πιο ανθρώπινων πόλεων που θα σέβονται τον πολίτη και κυρίως τις ανάγκες του. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας, καταθέσαμε τη βούλησή μας  για συνεργασία με τον Δήμο του Πειραιά για την εξυπηρέτηση της πόλης και των δημοτών”.