Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται η ώρα της εξόφλησης των προμηθευτών του δήμου Σαλαμίνας…


Μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της εξόφλησης των προμηθευτών (και ιδιαίτερα των τοπικών) του δήμου Σαλαμίνας, έλαβε χώρα κατά πληροφορίες μας σήμερα. Ο δήμος απέσπασε την έγκριση της σχετικής επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να δανειοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με το ποσό
των 4.500.000 περίπου ευρώ, με αποκλειστικό σκοπό την εξόφληση των προμηθευτών.
Τα παραπάνω αφορούν χρέη που έχει ο δήμος Σαλαμίνας σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις κυρίως στην τοπική αγορά (ύψους περίπου 2.500.000 ευρώ) αλλά και στην εκτός Σαλαμίνας αγορά (ύψους περίπου 1.500.000), από το 2007 και εντεύθεν. Θυμίζουμε ότι τα χρέη προ του 2007 παραγράφονται πλην εκείνων για τα οποία υπάρχει δικαστική διεκδίκηση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος Σαλαμίνας ήταν ο μόνος που έλαβε απ’ευθείας έγκριση, και μάλιστα λόγω της πληρότητας του φακέλλου και των πληρέστατων αιτιολογήσεων. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών δανειοδότησης και η σχετική εκταμίευση υπολογίζεται στο τέλος Οκτωβρίου.
Τέλος για τα χρέη που έχουν πρώην νομικά πρόσωπα του δήμου (π.χ. η ΔΗΚΕΣΑ), υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες κατά τις οποίες έχει ήδη προφορικώς εγκριθεί κονδύλι για την εξόφλησή τους, μετά από έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών.