Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου Σχετικά με την ίδρυση μονάδας μυδοκαλλιέργειας

Σχετικά με την ίδρυση πλωτής μονάδας μυδοκαλλιέργειας στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικά, υπενθυμίζουμε ότι τόσο η προσφυγή του Δήμου όσο και της Περιφέρειας είχαν απορριφθεί από τον αρμόδιο Υπουργό ως νόμω αβάσιμες.

Επειδή όμως πιστεύουμε ότι η κρίση του Υπουργού είναι εσφαλμένη διότι είναι προφανές ότι αντιστρατεύεται τις διατάξεις του νόμου περί Υδατοκαλλιεργειών και προκειμένου να αποφευχθεί ακόμη περισσότερο η επιβάρυνση του περιβάλλοντος που υφίσταται το πολύπαθο νησί μας, η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε ομόφωνα την εισήγηση της Δημάρχου για ανάθεση του δικαστικού χειρισμού στην εξειδικευμένη περί τα περιβαλλοντικά θέματα Δικηγορική Εταιρεία «ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ – ΣΙΟΥΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» .


Έτσι, ο Δήμος Σαλαμίνας, εκπροσωπούμενος από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Γ. Σιούτη, κατέθεσε την 15/10/2018 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αναστολής Εκτέλεσης της Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία απερρίφθη η προσφυγή του Δήμου, όσο και της Απόφασης ΄Εγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η Δικάσιμος ορίσθηκε για την 10η Απριλίου 2019.

Ευελπιστούμε ότι ο Δήμος θα δικαιωθεί, επ΄ ωφελεία των δημοτών και των κατοίκων του νησιού μας.

Σαλαμίνα 29/10/2018

Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας