Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Δημήτρης Μουζακίτης : Έζησα τα γεγονότα του πανικού στον Δήμο Πόρου από πρώτο χέρι

Η Περιφέρεια Αττικής πρώτη βρέθηκε στον Πόρο μετά την ανίχνευση κρουσμάτων στο Δήμο Πόρου!                                    Με την πένα        στον….κρόταφο!  Του Δημήτρη Μουζακίτη 

Έζησα τα γεγονότα του πανικού στον Δήμο Πόρου από πρώτο χέρι αφού ήμουν εκεί και συνεχίζω να βρίσκομαι λόγο διακοπών στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.                    

Ο πανικός ξεκίνησε από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που κάλεσε ο δήμαρχος του νησιού κ. Δημητριάδης και έβαλε μετρά και περιορισμούς πριν τα Βάλη η αρμόδια αρχή που προΐσταται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλίας! Το νησί πανικοβλήθηκε γιατί γνώριζε ότι ειδή υπάρχουν 18 κρούσματα που ξεκίνησαν από το πάρτι που έγινε σε πισινά στην περιοχή Ασκελι φίλου τοπικού παράγοντα που ούτε καν το ανέφερε! Στο πάρτι αυτό βρέθηκε με Κορωνοϊό μια φυσικοθεραπεύτρια, μια δικαστικός και όπως λένε κάτοικοι κάποιοι του δήμου, κάτι που διαψεύδει ο δήμαρχος, αλλά υπήρξε και άλλο πάρτι σε οικία και αυτή σε φίλη του τοπικού παράγοντα!  Άμεσος  ως δια μαγιάς βρεθήκαν στο νησί τα τηλεοπτικά κανάλια ακόμη και το κινέζικο πρακτορικό και η απορία μεγάλη, ποιος τους ενημέρωσε, και που τα είδε ο κόσμος άμεσος πανικοβλήθηκε περισσότερο!     

                                                                  

 Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής μόλις διαπιστώθηκε η έξαρση των 18 που σε λίγο έγιναν 30 κρούσματα στον πανέμορφο  Δήμο Πόρου.                                                                   Με  εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η δραστήρια από την Σαλαμίνα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας και τον συνεργάτη της Κώστα Γκιόκα, μετέβη άμεσος οδικός στους Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και Πόρου.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη διένειμαν μάσκες και αντισηπτικά, ενώ προχώρησαν σε ελέγχους διατήρησης των μέτρων προφύλαξης από τον COVID – 19,  όπου και διαπιστώθηκε πλήρης συμμόρφωση και μάλιστα τους έγινε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους τον περιοχών αφού μέσα σε λίγες ημέρες έφτασε δυο φορές στης περιοχές άμεσος με εντολή του Γιώργου Πατούλη που ήταν συνεχώς σε τηλεφωνική επαφή με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και ενημερώνονταν ! 

Την ίδια ώρα που οι παραθεριστές πανικόβλητοι έφευγαν άρον άρον  από το νησί ο δήμαρχος έκανε το τραπέζι στα τηλεοπτικά συνεργεία και στους δημοσιογράφους στο κέντρο ‘’Άσπρος γάτος’’ που μάλιστα μια συνεργάτης του δεν σταμάτησε να τονίζει ότι τα τραπέζι στα 25 περίπου άτομα τον ΜΜΕ πληρώνετε από τον ίδιο τον δήμαρχο και όχι από τον δήμο οπός έκαναν μέχρι σήμερα οι π. δήμαρχοι!     Μα τα γεγονότα  Συνεχιζόντουσαν στον άδειο πλέον Πόρο από τουρίστες, με ενεργεία του δήμαρχου το υπουργείο μετάθεσε τον Αστυνομικό Διοικητή και άμεσος ο σύλλογος αστυνομικών καταφέρθηκε με ανακοίνωση κατά του δήμαρχου, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος πολεμά τον απέναντι δήμο για να πάρει το κέντρο υγείας και απαιτεί όλα τα όργανα να τα ελέγχει αυτός!                                                                                                                         Την Κυριακή  κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής έφτασε στους Δήμους Τροιζηνίας – Μεθάνων και Δήμο Πόρου και άρχισε να διενεργεί απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους.                  Την επόμενη εβδομάδα, ομάδα επιστημόνων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που έχει ενεργοποιηθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, θα μεταβεί στον Πόρο για να πραγματοποιήσει δειγματοληψίες ώστε να αποτυπωθεί με απόλυτη ακρίβεια η επιδημιολογική εικόνα. Η περιφέρεια Αττικής τελικά απέδειξε ότι βρίσκεται μέσα στα γεγονότα και μάλιστα πρώτη από όλους, ακόμη και από το ελικόπτερο που έφτασε αργά το βραδύ με άτομα της πολίτικης προστασίας και γέμισε το νησί από την άμμο της προσγείωσης που έκανε στο γήπεδο του ΚΕ.ΠΟΡΟΥ! Εγώ παραμένω στον Πόρο και θα μεταφέρω τα πραγματικά γεγονότα στα αδελφικά ΜΜΕ!