Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Επιστολή Αναγκαστικής Παραίτησης τού π. Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σαλαμίνας Χρήστου Μπακούρου

Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης του κ. Χρήστου Μπακούρου τονίζει ότι αυτό το μικρο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε στην συγκεκριμένη θέση ασχολήθηκε με ζήλο και αξιοπρέπεια  διεκπαιραιώνοντας ουσιαστικές λύσεις θέλοντας να βάλει μια τάξη στα προβλήματα του δήμου πάντα με την σύμφωνη γνώμη και τις εντολές του Δημάρχου ο οποίος του ανέθεσε τις αρμοδιότητες του Γενικού γραμματέα του δήμου . Σας παραθέτουμε την επιστολή παραίτησης.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας υποβάλλω την  παρούσα επιστολή η οποία αποτελεί  "αναγκαστική" παραίτησή προκειμένου να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες.

Παρακαλώ να σημειωθεί ότι πρόκειται όντως περί "αναγκαστικής" παραιτήσεως δεδομένου ότι δεν υπέπεσα σε κανένα από τους λόγους που επισύρουν παραίτηση προβλεπόμενη εκ του κανονισμού. 

Θεωρώ ότι για το μικρό χρονικό διάστημα που υπηρέτησα στη συγκεκριμένη θέση, ασχολήθηκα με ιδιαίτερο ζήλο με τα ομολογουμένως πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα που κληρονομήσατε και αντιμετωπίζει ο Δήμος, είτε άμεσα διεκπεραιώνοντάς τα ή προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις με συγκεκριμένες εισηγήσεις, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Αντιδημάρχους αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη σας.

Όπως γνωρίζεται ο θεσμός του Γενικού Γραμματέα είναι σημαντικός και απαραίτητος στην τοπική αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένες αρμοδιότητες βάσει της νομοθεσίας.

Όπως επίσης γνωρίζετε, η λήψη αποφάσεων για την λύση προβλημάτων που χρονίζουν, αποτελεί σίγουρα σημείο τριβής το οποίο καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε όσοι υπηρετούμε σε τέτοιες κομβικές θέσεις.

Εγώ από την πλευρά μου εκτιμώ ότι κινήθηκα αποφασιστικά, όπως ορίζουν οι αρμοδιότητες που ορίζει η νομοθεσία, πάντα με την σύμφωνη γνώμη σας αλλά δυστυχώς δεν απευθύνθηκα "σε ευήκοα ώτα"... . 

Κύριε Δήμαρχε,

μέσω εσάς θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους κκ Γαλέο και Βακάλη, την Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Βιβλιοθήκης-Μουσείου Λαικής Τέχνης κα Μπίλλια, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ναύαρχο Ελευσινιώτη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κο Κορρό, για την άριστη συνεργασία που είχαμε αυτό το διάστημα και για αυτά που είχαμε προγραμματίσει για την ανάπτυξη του Δήμου Σαλαμίνας. 

Θα πρέπει να ευχαριστήσω επίσης,  για την άριστη συνεργασία με την Πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου κα Βενετσάνου που με ενημέρωνε καθημερινά για τα προβλήματα και τα θέματα των υπαλλήλων αλλά και του Δήμου γενικότερα όπως επίσης και μερικούς υπαλλήλους για την διάθεση τους για συνεργασία.

 Ευελπιστώ με την απομάκρυνσή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέως, οι αντιδράσεις να κατευναστούν, το κλίμα να ομαλοποιηθεί και να επιστρέψετε στην πρότερα κατάσταση, η οποία θα σας βοηθήσει στο πραγματικά δύσκολο έργο σας.

Αθήνα 4/2/2021

Με τιμή

Χρήστος Μπακούρος