Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

«Θα αναζητήσουμε ευθύνες για την πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο! - Η ανικανότητα τους τορπιλίζει το μέλλον του τόπου μας!»


Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, εγκλωβισμένη στα ψέματα της, εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα, όπου τα βοθρολύματα δεν ξεχειλίζουν  από το αποχετευτικό σύστημα στους δρόμους της Κούλουρης και όλα λειτουργούν άψογα μετά την πυρκαγιά στο Αντλιοστάσιο.

Επίσης δεν διστάζουν σε ΔΣ να αποκρύπτουν αυτοψίες από την Περιφέρεια Αττικής, επερωτήσεις βουλευτών μέχρι και να ειρωνεύονται πολίτες με φράσεις τύπου

 «τόσα χρόνια στην Κουλουρη δεν σας πείραζαν τα βοθρολύματα τώρα σας πειράζουν» 

για να υποστηρίξουν το αφήγημα τους..

Αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό για την δημόσια υγεία των δημοτών μας θα μπορούσε να είναι και καλοκαιρινό ανέκδοτο… Δέκα μήνες τώρα οι δημότες γνωρίζουν, μυρίζουν και βλέπουν…


Εμείς θέτουμε ερωτήματα και απαντήσεις δεν παίρνουμε:


1.Ο Δήμος Σαλαμίνας από το 2017 ξεκίνησε διαδοχικές συμβάσεις με τον ανάδοχο συντήρησης του έργου μέχρι την 6η  Σεπτεμβρίου του 2021. Ενώ θα έπρεπε στη συνέχεια να έχει υπογραφεί  η ανανέωση της σύμβασης, δυστυχώς αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα την ημέρα της πυρκαγιάς,(18η  Σεπτεμβρίου 2022), δηλαδή ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ακόμα να μην υπάρχει ενεργή σύμβαση συντήρησης του έργου!

Ο ισχυρισμός του κ. Παναγόπουλου ότι δεν χρειαζόταν να υπογραφεί η σύμβαση συντήρησης, γιατί οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είχαν αναλάβει την συντήρηση με την χρήση τηλεμετρίας, διαψεύδονται εγγράφως από τον διευθυντή τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου αφενός και αφετέρου από  το προφανές ερώτημα που έχουμε όλοι μας, «αν δεν χρειαζόταν σύμβαση συντήρησης τότε γιατί προσπαθήσατε ανεπιτυχώς να συμβληθείτε τον Ιούνιο του 2022;;;»

Στις 30/9/2022, μετά την πυρκαγιά,  ο Δήμος υπογράφει σύμβαση συντήρησης με τον ανάδοχο. Αφού οι τεχνικές υπηρεσίες  του Δήμου συντηρούν το έργο, γιατί επιβαρύνουν τον Δήμο με επιπλέον χρήματα ;; Αυτοαναιρείστε, διαψεύδοντας τον ίδιο σας τον εαυτό!


Πώς δικαιολογείστε;;


Δεν προλάβατε;; 

Μάλλον αδιαφορήσατε…. 


Βρήκατε τρόπο να εξοικονομήσετε χρήματα για την προβολή σας ;; 


Εάν ο Δήμος Σαλαμίνας είχε σύμβαση με τον ανάδοχο, την αποκλειστική ευθύνη της ζημιάς σύμφωνα με τις προηγούμενες συμβάσεις θα την είχε ο ανάδοχος!!!


Στην σύμβαση μετά την πυρκαγιά, που ουσιαστικά ο Δήμαρχος πέρα από το ότι παραδέχεται ότι υπήρχε ελλιπή συντήρηση και απουσία πυρασφάλειας,  ο ανάδοχος προσθέτει και περνά ουσιαστικά όλες τις ευθύνες του έργου στον Δήμο, θεωρεί όλες τις παρεμβάσεις προσωρινές και αποποιείται ουσιαστικά όλες τις ευθύνες του έργου!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1)


2.Γιατί μέχρι σήμερα δέκα ολόκληρους μήνες μετά την πυρκαγιά δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασης της βλάβης ;;

Την απάντηση του Δημάρχου ότι όλα είναι καλά και δεν υπάρχει πρόβλημα την αφήνουμε στην κρίση σας.

3.Υπήρχαν μέτρα φύλαξης του χώρου ;; 

4.Για το αν ήταν ασφαλισμένος ο χώρος για φωτιά κτλ. είναι πολυτέλεια να ρωτήσουμε…

5. Πόσα χρήματα έχει επιβαρυνθεί μέχρι στιγμής ο Δήμος από την ημέρα της πυρκαγιάς ;;

Ήδη από τις 171.480 € της τελευταίας σύμβασης του 2021, το ποσό έχει εκτιναχθεί στις 247.380 €  της σύμβασης μετά την πυρκαγιά. Σε τι ποσά έχουν φτάσει οι υπόλοιπες δαπάνες (βυτιοφόρα ,ανταλλακτικά μελέτες κτλ.) ;;;

6.Τι θα γίνει αν οι επαγγελματίες ζητήσουν αποζημιώσεις από διαφυγόντα  κέρδη,  εξαιτίας της εκχύλισης των βοθρολυμάτων στους δρόμους της πόλης;;;



Δυστυχώς φοβόμαστε ότι το αντλιοστάσιο ήταν χωρίς συντήρηση, χωρίς κανένα μέτρο φύλαξης και προστασίας, έρμαιο να υποστηρίζει ολόκληρο δίκτυο αποχέτευσης.


Έβαλαν με την προχειρότητα τους και τον καιροσκοπισμό τους τον Δήμο Σαλαμίνας σε μεγάλες περιπέτειες και μεγάλα έξοδα. 

Είναι πλέον επικίνδυνοι  για τον Δήμο μας!   

Μας αφήνουν αδιάφορους τα παραμύθια τους και τα επικοινωνιακά τους τρικ, οι ύβρεις τους μπροστά στα συμφέροντα του τόπου μας!

Τα γεγονότα δυστυχώς μιλούν από μόνα τους, η ανικανότητα τους κοστίζει στο τόπο πολύ ακριβά…


Εμείς, για να είμαστε ξεκάθαροι, θα αναζητήσουμε ευθύνες για όλο αυτό το υγειονομικό έγκλημα που συντελείται στο νησί μας! Δεν έχουμε καμία διάθεση να παίζουμε κρυφτούλι για ένα τόσο σοβαρό θέμα!

Ο Δήμος Σαλαμίνας έχει επιβαρυνθεί με χιλιάδες ευρώ μέχρι στιγμής από αμέλειες και καθυστερήσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Τα χρήματα αυτά θα τα αναζητήσουμε να είστε σίγουροι… Χρήματα που θα μπορούσαν να διαθέτουν στα σχολεία, στις κοινωνικές δομές, σε έργα οδοποιίας κλπ.


***Προφανώς και το θέμα της επισκευής της βλάβης θα το μεταφέρουν στην επόμενη δημοτική αρχή, όπως κάνουν για όλα τα σοβαρά θέματα αυτού του τόπου!