Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Φτάνει πια!!!! Τι θα πληρώσουμε άλλο?


Για ακόμα μία φορά θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη, καθώς με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου την Παρασκευή θα μας πάρουν μέχρι και τα... κέρματα που μας έχουν απομείνει!


Από τα 40 μέτρα που περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα,παρουσιάζουμε αυτά που έχουν άμεση επίπτωση στο εισόδημα των πολιτών.

1. Εισοδηματική εισφορά 1% έως 3% ή 4%: θα εισπράττεται κάθε χρόνο από φέτος μέχρι το 2015 για όποιον έχει εισόδημα από 8.000 ή 12.000 ευρώ και άνω. Με λίγα λόγια, όποιος παίρνει μισθό 1.000 ευρώ τον μήνα... πληρώνει!

2. Τέλος ακινήτων: θα κυμανθεί από
0,1% έως 0,2% με βάση την αντικειμενική αξία του σπιτιού μας και τα τετραγωνικά του. Θα πληρώνεται από όσους έχουν ακίνητο άνω των 100.000 ευρώ (από τους περισσότερους δηλαδή, εκτός αν μένουν σε... τσαντίρι) μέσω λογαριασμού κοινής ωφέλειας, πιθανότατα της ΔΕΗ (χώρια το ΤΑΠ που πληρώνουμε στους δήμους). Δηλαδή για σπιτικό 100.000 ευρώ, θα δίνουμε 100 ευρώ κάθε χρόνο.

3. Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης: ανοικτό παραμένει αν θα επιβληθεί στα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα εμφιαλωμένα νερά ή τα εν λόγω είδη θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης. Σίγουρα θα επιβληθεί στο φυσικό αέριο.

4. Αύξηση τελών κυκλοφορίας10% επιπλέον θα πληρώσουν οι κάτοχοι Ι.Χ. και δικύκλου.

5. Εισφορά υπέρ ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους: για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι στοΔημόσιο θα επιβαρυνθούν κατά 3%, ενώ η εν λόγω εισφορά θα αυξηθεί στον ιδιωτικό τομέα.

6. Τεκμήρια διαβίωσης: επανέρχονται δριμύτερα και θα προσδιοριστούν, όπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, με εφαρμοστικό νόμο (σαν να μας το φυλάνε για έκπληξη δηλαδή).

7. Μειώσεις αποδοχών: εισφορές, κατάργηση επιδομάτων, «ψαλίδισμα» υπερωριών και πρόσθετων αμοιβών και μείωση επικουρικών συντάξεων.

8. Απολύσεις συμβασιούχων και «απομάκρυνση» δημοσίων υπαλλήλων από φορείς ή οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.

9. Υπό εξέταση οι αγροτικές συντάξεις, καθώς θα χορηγούνται με βάση τον τόπο διαμονής.