Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Γιάννης Βουτσινάς: Η ασφαλής επιλογή για την Π.Ε. Νήσων Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδιαλιάς είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου για την Περιφέρεια Αττικής.  Η συντριπτική υπεροχή της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές μας βεβαιώνει για τον επόμενο Περιφερειάρχη, τον Νίκο Χαρδαλιά. 

Ο Γιάννης Βουτσινάς είναι ο αδιαμφισβήτητος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής. Είναι μια δυναμική πρόταση του Μαξίμου και μια ασφαλής επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, την Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Τροιζηνία, τα Μέθανα, την Ύδρα , τις Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα . 


Η συμμετοχή του Βουτσινά στο ψηφοδέλτιο στην περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής, με άλλους δύο συνυποψήφιους, είναι μια προαποφασισμένη επιλογή του Ν. Χαρδαλιά για την θέση του  Αντιπεριφερειάρχη Νήσων. 

Η κοινωνική και πολιτική δράση και εμπειρία του Γιάννη Βουτσινά,  η στενή του σχέση με τον πρωθυπουργό,  η δικτύωσή του με τα μέλη της κυβέρνησης και του κόμματος,  δίνουν λόγο και ρόλο στα Νησιά της Αττικής την επόμενη ημέρα. 

Ο Γιάννης Βουτσινάς έχει καταπιαστεί με πολλά, από νεαρός και τα έχει κάνει καλά. Αυτό είναι το διαβατήριό του στην Περιφέρεια Αττικής. Αλλά το κυριότερο είναι ότι πιστεύει στην αυτοδιοίκηση, στο θεσμό και τις δυνατότητές του, γι αυτό συνειδητά τον επιλέγει. 


Η υποψηφιότητά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, στην Περιφέρεια Νήσων, είναι μια απόφαση που επιδίωξε. Γιατί μετά από μια 20ετία δουλειάς αλλά και έντονης πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής είναι μια ευτυχής πρόκληση για τον ίδιο, να δουλέψει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο για το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, τα νησιά της. 



Ο Γιάννης Βουτσινάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι 46 ετών. Σπούδασε Οικονομικά και Δημόσια Διοίκηση ενώ διατηρεί εδώ και 20 έτη  Λογιστικό-Φοροτεχνικό Γραφείο. 


Δουλεύει από μικρό παιδί στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του, το οποίο το ανέλαβε στα 25 του και το γιγάντωσε. 


Παράλληλα με την καθημερινή δουλειά του κατάφερε να αποκτήσει γνώσεις και τρία μεταπτυχιακά. ΜΒΑ «TOURISM MANAGEMENT» Παν/μίου Πειραιά (2009), ΜSc Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη & Αυτοδιοίκηση Παν/μίου Πειραιά (2016), Μ.Α «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Παν/μιο Πελοποννήσου (2015).


Οι σπουδές του ιδίως στον τουρισμό και στην τοπική ανάπτυξη μαζί με τις δεξιότητές του αποτελούν τα εχέγγυα για μια λαμπρή θητεία. Έχει την γνώση, την εμπειρία και την δεξιότητα να κουμαντάρει τους συνεργάτες και να πείσει τους υπουργούς. 


Η μύησή του στην τοπική αυτοδιοίκηση έγινε από πολύ νωρίς, όταν εκλέχτηκε το 2002 αλλά και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Εκεί απόκτησε τις βασικές και πρώτες εμπειρίες από την σημασία και τις δυνατότητες του θεσμού της αυτοδιοίκησης, της σπουδαιότητας του ρόλου του στην καθημερινή ζωή των πολτών. 


Αλλά και η θητεία στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, (ΕΟΠΠΕΠ) για τρία χρόνια ήταν υποδειγματική. Χαρακτηρίστηκε άκρως επιτυχημένη και διακρίθηκε τόσο για την χρηστή διαχείριση όσο και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως η εφαρμογή εξετάσεων πιστοποίησης για πρώτη φορά στη χώρα αλλά και το εθνικό πλαίσιο προσόντων.


Η μεγαλύτερη απόδειξη των δεξιοτήτων του είναι η θητεία του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αργοσαρωνικού, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Πέτυχε όχι απλά την οικονομική εξυγίανση και το γεμάτο ταμείο, πολλαπλασιάζοντας τα έσοδα και ορθολογικοποιώντας τις δαπάνες,  αλλά πρωτίστως κατάφερε να αναγεννήσει ένα κοιμώμενο επιμελητήριο, κινητοποιώντας τα στελέχη του, αναδιαμορφώνοντας τις δυνατότητές του, κτιριακά-ψηφιακά- υλικοτεχνικά, και πρωτίστως στηρίζοντας τα μέλη του έμπρακτα και αποτελεσματικά. Υπηρεσίες ΓΕΜΗ , Αντισταθμιστικές Υπηρεσίες, Παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση και τα όργανα της πολιτείας, και αποκέντρωση από τα Κύθηρα έως τα Μέγαρα και από το Λαύριο έως τη Σαλαμίνα.


Μόνον τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το ΕΕΠ  κατατάσσετε στην 1η πεντάδα των Επιμελητηρίων της χώρας, εφαρμόζοντας καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές, όπως τον εσωτερικό έλεγχο ή την αναδιάταξη του Μητρώου ή την συμμετοχή σε δράσεις αναπτυξιακές όπως της γαλάζιας οικονομίας σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και Πανεπιστήμια. 


Αλλά και μέσα από την συμμετοχή του Γιάννη Βουτσινά στο ΔΣ της ΚΕΕΕ αρχικά και για τρία χρόνια ως οικονομικός επόπτης και τώρα ως Αντιπρόεδρος κατάφερε να ηγηθεί με πράξεις και πρακτικές της προσπάθειας ανασύνταξης του επιμελητηριακού θεσμού, με στόχο ένα επιμελητήριο που θα εργάζεται όχι για τις διοικήσεις του και τους εργαζόμενους του αλλά για τα Μέλη του.


Φυσικά η δύναμή του και οι δυνατότητές του πηγάζουν και από την κομματική του δραστηριότητα. Έχοντας διατελέσει Αν. Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ, 2012-2014 και  Αν. Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, 2016-2019, γνωρίζει πρόσωπα κα πράγματα, γεγονός που του διασφαλίζει ανοικτές πόρτες και αυτιά για τα αιτήματα και τις ιδέες που ενστερνίζεται και θέλει να εφαρμόσει. 


Το σημαντικό και το σίγουρο με τον Γιάννη Βουτσινά είναι ότι μετά από 25 χρόνια εργασίας ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά και εκπροσωπώντας την Επιμελητηριακή κοινότητα, έμαθε να ακούει, να συζητά, να εργάζεται, να αποφασίζει και να υλοποιεί.   

        

Πιστεύει στην σκληρή δουλειά, στην οργανωμένη και συνεργατική προσπάθεια και στα    μετρήσιμα αποτελέσματα. 


Για αυτό στην προεκλογική περίοδο καταγράφει μέσα από την επαφή του με όλες τις αρχές αλλά και τους πολίτες, με τα μέλη του επιμελητηρίου, με φορείς όπως οι δήμοι, προβλήματα και εμπόδια ανάπτυξης για τα νησιά της Αττικής. Παράλληλα με την αξιολόγηση των έργων και των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται στοχεύει την επόμενη μέρα να θέσει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της περιφέρειας, του νέου περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά και όχι μόνο. 


Με βασικούς άξονες την γαλάζια οικονομία, δηλαδή μια ανάπτυξη βιώσιμη, κυκλική που σέβεται τους πόρους των Δήμων των Νήσων Αττικής, αλλά και μια ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των υποδομών της καθημερινότητα του πολίτη, με προτεραιότητα την πολιτική προστασία και το περιβάλλον δουλεύει για την επόμενη μέρα. Πρωτίστως σεβόμενος την αυτοτέλεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα προβλημάτων αλλά και προοπτικών  κάθε νησιού, κάθε δήμου της περιφέρεια Νήσων Αττικής. 


Έχει ως στόχο να εργαστεί υπεύθυνα,  με αποφασιστικότητα και ενσυναίσθηση.  Όπως έκανε αποδεδειγμένα πάντα, από κάθε θέση ευθύνης που εκλέχθηκε ή του εμπιστεύτηκαν. 


Γι’ αυτό ζητά σήμερα την μία ψήφο που έχει δυνατότητα κάθε πολίτης της Περιφέρειας Νήσων Αττικής να δώσει στο ψηφοδέλτιο ώστε να τον εκπροσωπήσει επάξια στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά και στην ηγεσία της περιφέρειας ως Αντιπεριφερειάρχης.