Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΤΟΙΜΟΙ «ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Από το Μινωικό Πολιτισμό μέχρι τη σύγχρονη πραγματικότητα  και στο  Σήμερα ..Τα  μέρη της Κρήτης αμέτρητα που το κάθε ένα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.
 Φημίζεται για την φιλοξενία της  τους Ανθρώπους της  και της Παραδόσεις της.



Στη Σαλαμίνα στο δικό μας νησί   έχουμε ένα κομμάτι της κοντά μας .. .  τους «ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ». Μοναδική η Εμπειρία  και για εμένα  στην επίσκεψη που έκανα στο Σπίτι του Κρητικού  και  γνώρισα  όλους τους Κρηταγενείς από κοντά μια ζεστή και φιλόξενη παρέα . Έχουμε συνηθίσει να μας κλέβουν την Παράσταση δίνοντας την δικιά τους ..!!  Το Καλοκαίρι που μας πέρασε έκλεψαν τις εντυπώσεις με την Παράσταση  Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες  στο Ευριπίδειο Θέατρο  Σαλαμίνας.  

“Η αγάπη των μαθητών και των συνεργατών μας μας δίνουν την δύναμη να συνεχίζουμε και να παλεύουμε  για την διάδοση της παράδοσης.”
«ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ πρόεδρος  και Χοροδιδάσκαλος  & ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ γραμματέας χοροδιδάσκαλος  του   Λαογραφικόυ Χορευτικού Όμιλου « Οι Κρηταγενείς»


Σε μία Κρήτη που δεν έχει όρια για Κανέναν και φέτος  λοιπόν   έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές από 8 Σεπτεμβρίου  και συνεχίζονται  θα τους Βρείτε στη Διεύθυνση Αγίας Κυριακής 47 Σαλαμίνα . Ο Αγιασμός για την Νέα Χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2019  και ώρα 7 το απόγευμα  στα γραφεία του Λαογραφικού Ομίλου . 
Και για το ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς  μας προσκαλούν σε ένα Κρητικό Γλέντι για όλους τους  φίλους και τα μέλη  στο Hot Island  στη Λεωφόρο Αιαντείου  όπου θα μας κρατήσει συντροφιά ο Δημήτρης  Πρωτογεράκης   στη Λίρα  και στο Τραγούδι με το συγκρότημα του.







“Ευχόμαστε από Καρδιάς   Καλή  Χορευτική Χρονιά  γεμάτη Θετική  Ενέργεια  Πολλά Χαμόγελα σαν τα δικά σας   αλλά και μια ακόμη Δημιουργική  συμβολή  σας  στο Κομμάτι του Πολιτισμού.” 
«Άννη Μακρή Υπεύθηνη Τύπου  & Συντάκτης -Θανάσης Τσεβάς Εκδότης 30ημέρες Ενημέρωση»