Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Κατά την Επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας & στο πλαίσιο των Σαλαμινίων 2019, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Σύνταγμα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο

Κατά την Επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας & στο πλαίσιο των Σαλαμινίων 2019, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Σύνταγμα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Στις 12:00 στο Μνημείο του αγνώστου στρατιώτη  στην πλατεία Συντάγματος με παρόντες εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας πραγματοποιήθηκε  η κατάθεση στεφάνων  για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας , ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Όπως σημειώνουν λόγοι και άνθρωποι του πνεύματος το εν λόγω Βίωμα της ιστορίας  μέσα από την συλλογική μνήμη εκφράζεται ως η "... η ποιο μεγαλύτερη στιγμή που γνώρισαν οι περασμένοι ή τούτοι οι σημερινοί καιροί ,ή που θα δούνε οι μελλούμενοι "
Στο άκουσμα του εθνικού Ύμνου τηρήθηκε  προς Τιμήν ενός λεπτού σιγή
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος ως τιμώμενο Πρόσωπο και  Επίσημος εκπρόσωπος  κατάθεσε στέφανο και τόνισε τον πανανθρώπινο χαρακτήρα της επετείου σε ιδεώδη που βρίσκουν άμεση απήχηση στις μέρες μας. Σημείωσε ενδεικτικά :
" Οι φορείς  της ελληνικής πολιτείας όπως και όλοι όσοι διαπνέονται από τα ιδεώδη του δυτικού πολιτισμού έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την ημέρα εκείνη που οι ήρωες αυτοί θα τιμώνται  διεθνώς όπως τους αξίζει αλλά και ο τόπος που έλαβε χώρα το σπουδαιότερο πολεμικό γεγονός   της παγκόσμιας ιστορίας η ναυμαχία της Σαλαμίνας να αποκτήσει την μορφή και αίγλη που της αρμόζει "