Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ 2019 –ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας  την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στην Περιοχή Της Ψιλή Άμμου Σαλαμίνας  και στα πλαίσια των Σαλαμινίων 2019  πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου .
Ο Αθλητικός Όμιλος Σαλαμίνας « Πρωτέας» σε συνεργασία  με την  Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεταμόρφωση Σωτήρος  Ψιλή Άμμου  και για πρώτη χρονιά ο Σύλλογος Ατόμων με Διαβήτη Σαλαμίνας « Γλυκιά Ζωή»  διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία το   Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου  απόστασης Sprint ,το 3ο  Salamis Triathlon (open)  ,1Ο  Salamis Aquathlon και το 1Ο  Kids Run στη Σαλαμίνα.
Την Έναρξη  Του Πρωταθλήματος έκανε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Θ. Παναγόπουλος  μαζί με την Πρόεδρο Του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψιλής Άμμου  Κ.Ζωή Κανάκη. Παρόν ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι   Αλαϊσκας Αθανάσιος, Ευσταθίου Σπυρίδων ,Νάννος Σωτήριος .  
Προς το Τέλος Των Αγωνισμάτων  παρευρέθηκαν και έλαβαν μέρος στην Απονομή  ο Νίκος Αρσένης ,Περδικούρης   Ευάγγελος η  Μαρία Αλαμάγκου και ο   Βαγγέλης Δημητρίου.                                                                                                                                                                         
                                                     
Η Νέα Δημοτική Αρχή παρακολούθησε  για λίγο το πρωί της Κυριακής  τους Αγώνες  καθώς  Ημερομηνία των αγώνων και η ημερομηνία του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου για την Νέα Δημοτική Αρχή   συνέπεσε  την Ίδια Ημερομηνία μη αφήνοντας  περιθώρια χρόνου Παρακολούθησης τους .Παρουσία  όλων και η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας  αλλά και η Ένωση Διαιτολόγων –Διατροφολόγων Ελλάδος στις Απονομές  αλλά και στην Βοήθεια του Οργανωτικού Σκέλους. Σπουδαίο ρόλο έπαιξε  η βοήθεια των εθελοντικών ομάδων  « Φίλοι του Δάσους» και η Ναυαγοσωστική Κάλυψη από την  « Lifeguard Hellas.  Συγχαρητήρια  στην Τροχαία Σαλαμίνας   για την συνδρομή της  σε έναν απόλυτα ασφαλή αγώνα.
Ήταν τέτοια μεγάλη η συμμετοχή των αθλητών  που Ο Δήμος παρόλη την υποστήριξη του  στα έπαθλα  και τα μετάλλια θα  χρειαστεί να αποστείλει  μετά από καταγραφή που έχει γίνει από τους διοργανωτές . ,ταχυδρομικά  τα μετάλλια  συμμετοχής στους αθλητές που πήραν μέρος .
Στο αγωνιστικό Κομμάτι ,συμμετείχαν περίπου 170 αθλητές  από όλη την Ελλάδα .
Το Κολύμπι (750μ) Πραγματοποιήθηκε  στη Παραλία Ψιλής Άμμου.
Το ποδήλατο (20χλμ) και το Τρέξιμο (5χλμ) Πραγματοποιήθηκαν στο Δάσος Της Φανερωμένης.
Ο καιρός ήταν με το μέρος όλων μας και έτσι όλα κύλησαν ομαλά για τους συμμετέχωντες.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Στο Πρωτάθλημα Τριάθλου πρώτος στους άνδρες ήρθε ο Μπιτάδος Παναγιώτης της ομάδας ΑΕΚ Κοκκινιάς ,ο οποίος σημείωσε ρεκόρ διαδρομής και στις γυναίκες η Μαρία Μπικώφ . Στην κατηγορία Open πρώτος ήταν ο Αλέξανδρος Αργύρης της ομάδας ΑΕΚ Κοκκινιάς  και πρώτη η Ελισάβετ Δήμου.Στο ομαδικό πρώτη ήρθε η ομάδα Τσάκ Νόρις  με τους Βακάλη Χρήστο ,Βαρελά Γιώργο και Κουδούνα Ηλία.   Στο Aquathlon πρώτος ήρθε  ο Νίτης Βασίλης και πρώτη η Δανάη Ελίνα Μαριδάκη. Μεγάλη και η συμμετοχή στο 1ο  Kids Run. Mε πρώτους τους Μητριτσάκη  Ελέσα και τον Αργύρη Πάνου.
  Οι Διοργανωτές  κ. Ζωή Κανάκη ο Πρόεδρος Βαξεβανίδης Παναγιώτης , Πανταζίδης Αναστάσιος και η  Μαριέττα Μιχαήλ  μας έκαναν περήφανους . Οι Δηλώσεις τους Καθοριστικές σας της Παραδίδω όπως ακριβώς ειπώθηκαν:
Ευχαριστώ όλους τους Αθλητές που μας έκαναν την τιμή να έρθουν να αγωνιστούν 3 Salamis Triathlo  στην όμορφη ψιλή Άμμο .Ευχαριστώ Προσωπικά  τους  Χορηγούς που  εμπιστεύθηκαν τους διοργανωτές  για άλλη μία χρονιά . Τους εθελοντές μας το Διοικητικό Συμβούλιο Ψιλή Άμμου  αλλά και το Α.Σ Συλλόγου «Πρωτέα»  αλλά και όλους όσους δούλεψαν γι ‘ αυτό το δύσκολο έργο .Ευχαριστώ και  όλο τον κόσμο που παρευρίσκεται την εκδήλωση μας . « Ζωή Κανάκη Πρόεδρος του  Εξωραϊστικού Μεταμόρφωση Σωτήρος  Ψιλή Άμμου  Σαλαμίνας»
Ευχαριστώ όλο τον κόσμο  που παρευρίσκεται σήμερα εδώ, βγάλαμε όντως και  ήταν ένα δύσκολο έργο, η Ικανοποίηση η τωρινή ,η σημερινή είναι μεγάλη βλέποντας το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα που κάναμε να  έχει αποτέλεσμα  και να είναι όλοι ευχαριστημένοι «Παναγιώτης Βαξεβανίδης   Πρόεδρος του  Ο Αθλητικός Όμιλος Σαλαμίνας Πρωτέας»
Οι  άνθρωποι που είναι εδώ σήμερα και αγωνίστηκαν συμμετείχαν ως εθελοντές  και ως υποστηρικτικοί παράγοντες στην διαδικασία, όλο αυτοί οι άνθρωποι  να  μην ξεχνάνε  το Τρίαθλο  και τα αθλήματα γενικότερα ανήκουν στους αθλητές ,αυτοί είναι οι άνθρωποι των αθλημάτων  και πρέπει εμείς να είμαστε  χωρίς λόγο ύπαρξης αν δεν υποστηρίζουμε αυτή την δουλειά .Τα αθλήματα ανήκουν στους αθλητές  και αυτοί  είναι που πρέπει να είναι αλώβητοι  για να μεγαλώσει  αυτό το άθλημα .«Πανταζίδης Αναστάσιος  Πρόεδρος  της Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου»
Ο διαβήτης δεν  Εμποδίζει  κανέναν να  ονειρεύεται , θέτοντας συνέχεια νέους στόχους !Μας δείχνει  ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον διαβήτη προς τα εκεί που εμείς θέλουμε ! Γιατί η ζωή δεν έχει όρια παρά μόνο αυτά που εμείς της βάζουμε «Μαριέττα Μιχαήλ Πρόεδρος  του   Σύλλογου Ατόμων με Διαβήτη Σαλαμίνας  Γλυκιά Ζωή» 

Πολλά Συγχαρητήρια σε όλους τους Διοργανωτές και  όσους Συμμετείχαν. Ήταν όλοι στη Πρώτη Γραμμή  σε αυτό το δύσκολο Έργο φέρνοντας το  μέχρι τέλους και με Απόλυτη Επιτυχία   Εύχομαι πάντα να υπάρχουν Διοργανωτές Εθελοντές  και Συμμετέχοντες  που αναδεικνύουν και δίνουν αξία στον  Πολιτισμό του Νησιού μας .
                   « Άννη Μακρή –Υπεύθηνη Τύπου  &Συντάκτης της Εφημερίδας 30ημέρες Ενημέρωση  .»