Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ελένη Σκιαδά : Για ποια ακριβώς κανονικότητα μιλάμε από τις 4 Μαΐου;

Για ποια ακριβώς κανονικότητα μιλάμε από τις 4 Μαΐου;  Η κατάσταση είναι αποπνικτική και θα γίνει ακόμα χειρότερη γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν και θα είναι έξω!!!!

1ον
150 ευρώ λέει πρόστιμο η κυβέρνηση αν δε φοράμε υποχρεωτικά μάσκα και γάντια στους δημόσιους και κλειστούς χώρους. Σοβαρά τώρα;  Άσε που η τιμή της μάσκας  είναι πλέον απαγορευτική και θα χρειαζόμαστε ένα μηνιάτικο μόνο γι' αυτή. Και όχι μόνο αυτό αλλά και 2000 πρόστιμο στον καταστηματάρχη αν δε φοράνε οι υπάλληλοί του κι αν τον ξαναγράψουν θα του κλείνουν το μαγαζί για 2 μήνες!
2ον
Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν ντε και καλά γιατί το υπουργείο θέλει να αποφύγει την καυτή πατάτα της επιστροφής διδάκτρων από τα ιδιωτικά ιδρύματα στους γονείς λόγω μη τέλεσης μαθημάτων. Σοβαρά;  Ποιος γονέας θα εμπιστευτεί να στείλει το παιδί του στο σχολείο υπό αυτές τις συνθήκες? Κι αν προκύψει παιδικό κρούσμα και κολλήσουν τα άλλα παιδιά, οι γονείς τους και οι δάσκαλοι τους τι θα γίνει? Θα έχουμε εκ νέου διασπορά. Είναι βλέπεις το νέο πείραμα της ανοσίας της αγέλης μέσω παιδιών.  Καλά για τα μέτρα απόστασης και υγιεινής που θα επιβληθούν στα σχολεία απλά γελάω, με τέτοιες αστείες υποδομές που έχουμε δεν υπάρχει περίπτωση τα παιδιά να τα τηρήσουν, εδώ ήδη βγήκαν και παίζουν το ένα πάνω στο άλλο στα πάρκα και στις πλατείες και την κοινωνικοποίηση την βάζουν πιο πάνω από την υγεία τους.


3ον
 Στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής θέλουν 1,5 μέτρο απόσταση ο εργαζόμενος (!!!) από τον πελάτη (!!!) και να φοράνε και οι δυο μάσκα, αγνοώντας βέβαια το γεγονός ότι δε θα μπορεί ο εργαζόμενος να κάνει τη δουλειά του έτσι. Α και να μη χρησιμοποιούν πιστολάκι γιατί ο αέρας λέει ανακυκλώνει τον ιό (!!!). Στα καταστήματα ρούχων δεν θα επιτρέπεται να τα δοκιμάζουμε και αν τα δοκιμάσει κάποιος πελάτης μετά οι υπάλληλοι πρέπει να τα στέλνουν για πλύσιμο, πράγμα που σημαίνει ότι πολύς κόσμος δε θα μπορεί να ψωνίσει ρούχα για ένα διάστημα αφού δε θα μπορεί να τα δοκιμάσει αν του κάνουν ενώ οι υπάλληλοι θα πρέπει να φορτωθούν και το πλύσιμο των ρούχων που ίσως δοκιμάστηκαν δηλαδή απλήρωτες υπερωρίες. Α και οι πελάτες πρέπει αμέσως λέει να πάνε σπίτι να κάνουν μπάνιο αφού δοκίμασαν "μολυσμένα" ρούχα. Γελάμε απλά !

4ον
Στα νοσοκομεία, έτσι όπως καταντήσαμε με τον ιό, μπήκαν στον πάγο όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και οι επεμβάσεις ανθρώπων που έχουν άλλα προβλήματα υγείας. Ο  κορονοϊός ΔΕΝ είναι η μοναδική ασθένεια στον πλανήτη και υπάρχουν εκατομμύρια άλλα περιστατικά ασθενών με ΠΟΛΥ πιο σοβαρά και ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ προβλήματα υγείας που χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ αντιμετώπισης και οι αρμόδιοι τους έβαλαν στον πάγο για να αντιμετωπίσουν μόνο τον κορονοϊό

5ον
Στην εστίαση, εδώ κι αν γελάμε. Θα ανοίξουν λέει οι καφετέριες, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης μόνο (!!!) με εξωτερικούς χώρους και μόνο με τραπέζια-stand ανά 2 μέτρα και με παρέα μέχρι 4 άτομα σε κάθε τραπέζι. Σοβαρά τώρα? Κι αν έχει κακοκαιρία ή ψύχρα κάποιες μέρες μέσα στο καλοκαίρι σε κάποια περιοχή θα μένουν κλειστά τα μαγαζιά της περιοχής αφού δε θα μπορούν να τοποθετήσουν κόσμο σε εσωτερικό χώρο. Αυτή η κατάσταση όμως θα έχει συνέπειες και για τους καταστηματάρχες που θα αναγκαστούν να απολύσουν υπαλλήλους λόγω μειωμένης πελατείας άρα και τζίρου αλλά και για τους πελάτες που θα αναγκαστούν να βγαίνουν σε μικρότερες παρέες με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνικοποίηση και στην ψυχολογία.

6ον
Ο καλλιτεχνικός και ο αθλητικός κόσμος είναι σε δεινή θέση. Οι περισσότεροι ηθοποιοί και τραγουδιστές αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται γύρω από αυτούς θα κάνουν αρκετούς μήνες να ξαναδούν λεφτά στην τσέπη τους, αφού οι αρμόδιοι κωφεύουν, άρα θα πρέπει να βρουν ίδιους πόρους ή να αλλάξουν επάγγελμα για κάποιο διάστημα. Το πόσο εύκολο είναι αυτό δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Για τους αθλητές ισχύουν τα ίδια. Και μην βιαστεί να πει κανείς ότι όλοι αυτοί χρυσοπληρώνονται και έχουν να φάνε γιατί δεν ισχύει αυτό για την πλειοψηφία. Από την στιγμή που οι μεγάλες συναθροίσεις θα απαγορεύονται για πολύ καιρό ακόμα, οι χώροι ψυχαγωγίας και διασκέδασης θα λειτουργήσουν με το μισό κόσμο (και αν, λέω εγώ με τόσο φόβο που υπάρχει) και τα γήπεδα θα λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό, καταλαβαίνει κανείς για πόσο ασύλληπτη χασούρα μιλάμε.

7ον
Ο τουρισμός? Για ποιον τουρισμό μιλάμε? Η φετινή χρονιά είναι χαμένη από όλες τις απόψεις. Πόσοι τουρίστες θα έχουν την ψυχολογία να κανονίσουν διακοπές φέτος με τον φόβο που τους έχουν ποτίσει τα ΜΜΕ;  Πώς, ακόμα κι αν μπουν στη διαδικασία και προγραμματίσουν διακοπές, θα περάσουν όμορφα και ήσυχα με την άνεση τους χαλαρές διακοπές με όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν στη χώρα μας;  Οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη δεχθεί καίριο πλήγμα και εξετάζουν απολύσεις και αύξηση τιμών εισιτηρίων. Τα μπαρ τα εστιατόρια και τα καφέ πώς θα χωρέσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους στον εξωτερικό τους χώρο; Άρα ή θα πρέπει να καταλάβουν όλα τα πεζοδρόμια με τραπεζοκαθίσματα ή να βάλουν λουκέτο και να απολύσουν όλους τους υπαλλήλους λόγω μειωμένου ή ανύπαρκτου τζίρου. Τα ξενοδοχεία και οι χώροι αναψυχής όπως και οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργήσουν από τον Ιούλιο, που σημαίνει ότι ώσπου να πάρει μπρος η επισκεψιμότητα θα έχουν μόνο σκάρτους δυο μήνες να δουλέψουν ως τον Οκτώβριο όπου αναμένεται το δεύτερο κύμα του ιού καθότι ξεκινάνε τα κρύα, άρα ή θα αναγκαστούν να εκτινάξουν στο Θεό τις τιμές για να μπορέσουν να επιβιώσουν με κίνδυνο να χάσουν πολλούς πελάτες ή θα οδηγηθούν σε λουκέτα.

Με απλά λόγια, η οικονομία θα υποστεί ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα επιπέδου Β Παγκόσμιου πολέμου. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, οι πετσοκομμένοι μισθοί πείνας, οι πλειστηριασμοί, οι περικοπές προσωπικού και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις που δε θα επιβιώσουν, η αύξηση της ανεργίας και η υποαπασχόληση μέσω τηλεργασίας είναι ήδη προ των πυλών.